Ručně sbíraný čaj Maté / Ulevuje od stresu

Kód: 28-0002
0% (0 hodnocení)
Maté je známé především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje alkaloid kofein (v souvislosti s maté se označuje jako matein), minerální látky (hořčík, vápník, draslík, železo, křemík, fosfor aj.), vitamíny A, B, C, E, betakaroten a antioxidanty. Maté podporuje funkci ledvin, zlepšuje látkovou výměnu, normalizuje hladinu cukru v krvi a posiluje imunitní systém. Obyvatelé Jižní Ameriky také pitím maté tlumí pocit hladu, což jim pomáhalo přežít v dobách nouze. V dnešní době se tato vlastnost využívá při různých redukčních dietách.
Zobrazit více
-25%
59 Kč
79 Kč

Varianty

ks
vložit do košíku
popis
parametry
soubory a odkazy
diskuze
Recenze

Maté je nejoblíbenější jihoamerický nápoj, připravovaný z lístku cesmíny paraguayské, což je stále zelený, asi 15 m vysoký strom. Pěstuje se hlavně na území Argentiny, Brazílie, Chile, Uruguaye a Paraguaye. Tradiční nápoj paraguajských indiánů.

Nálev příjemně natrpklé chuti, kouřového aroma. Popíjí se tradičně z vydlabané dýně (kalebassy) kovovým brčkem zakončeným sítkem (bombillou).

Maté je známé především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje alkaloid kofein (v souvislosti s maté se označuje jako matein), minerální látky (hořčík, vápník, draslík, železo, křemík, fosfor aj.), vitamíny A, B, C, E, betakaroten a antioxidanty. Maté podporuje funkci ledvin, zlepšuje látkovou výměnu, normalizuje hladinu cukru v krvi a posiluje imunitní systém. Obyvatelé Jižní Ameriky také pitím maté tlumí pocit hladu, což jim pomáhalo přežít v dobách nouze. V dnešní době se tato vlastnost využívá při různých redukčních dietách.

Složení OM TEA Maté: 100 % nepražené (zelené) výhonky cesmíny paraguayské (Yerba mate – Ilex paraguensis)

Původ čaje: Brazílie

Distributor: Ing. Jiří Hornof, Bezručova 119, 76502 Otrokovice

Příprava klasicky: Nasypte cca 4 gramy (2-3 lžičky) maté do konvice a zalijte malým množstvím studené vody tak, aby se vytvořila „řídká kaše“. Je to proto, abychom vysokou teplotou nezničili chuť a obsah. Potom uvařte cca 250 – 300 ml vody, nechte ji odstát na cca 80 °C, a zalijte připravené maté a luhujte dle chuti. Sceďte a můžete pít.

Příprava tradičně: K tomu potřebujete kalabasu (nádoba z tykve) nebo jinou nádobu a bombillu (brčko se sítkem, většinou kovové). Nádobu naplníte asi do 2/3 maté. Potom zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a jemně zatřepejte, aby se jemné části maté dostaly dospodu. Tím je větší šance, že se bombilla neucpe. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy, tak aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Následně dejte bombillu do části, kde není maté. Pak maté zalijte teplou vodou (kolem 50 °C) a nechte ji vsáknout úplně do maté. Nalijte vodu cca 70 – 80 °C teplou do místa, kde je bombilla, a už můžete srkat přes bombillu. Po vypití až na dno můžete Yerbu znovu doplnit teplou vodou a to i několikrát. Po dolití vody už nápoj nemíchejte. První nálev je velmi silný. Pak už můžete jen sedět, dolévat vodu a užívat si.

Vyrobeno v České republice.

UrčeníMuži / Ženy
Jaký problém mámStres
BarvaZelená
Roční obdobíCeloroční / Jarní / Letní / Podzimní / Zimní
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal Přidat recenzi

Dobrý den, na našem webu používáme cookies, abychom zjistili kolik lidí navštěvuje webové stránky a jaké služby je zajímají. Tyto soubory můžeme používat pouze s vaším souhlasem.

Souhlasím
Nastavení